Yerel İşletmelerle Gıda Atığının Azaltılması

Yerel İşletmelerle Gıda Atığının Azaltılması

Yerel İşletmelerle Gıda Atığının Azaltılması

Kasım 2013’te başlatılan FoodSave projesi, küçük ve orta ölçekli gıda işletmelerinin gıda atıklarını azaltmalarına, fazla yiyecekleri iyi değerlendirmelerine ve gıda atıklarını kompostlama veya oksijensiz sindirim gibi süreçlerle daha sorumlu bir şekilde bertaraf etmelerine yardımcı oluyor.

Müşterilere farklı porsiyon boyutları sunmak, garnitürlerin ölçülmesi, günün çorbası ve menü spesiyalleri için artık yiyeceklerin kullanılması ve personelin neyin atılmaması gerektiği konusunda bilinçlendirilmesi gibi basit önlemleri teşvik ediyor.

Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu, Londra Atık ve Geri Dönüşüm Kurulu ve Londra Belediye Başkanı tarafından finanse edilen program, yemek servisi ve konaklama işletmeleri (restoranlar, barlar, personel dahil) için gıda atığının azaltılmasını sağlayan Sürdürülebilir Restoran Derneği ile ortaklaşa yürütülüyor.

Mart 2015 itibariyle, FoodSave Programı Londra’daki yaklaşık 200 küçük konaklama işletmesinin gıda atıklarını daha iyi yönetmesine, gıda atıklarını 150 tonun üzerinde azaltmasına ve 1000 tondan fazla gıda atığını çöplükten uzaklaştırmasına yardımcı oldu.  

Görüşlerinize Değer Veriyoruz.

Demokrasi ve Atılım Partisi olarak ülkemizi daha güzel günlere kavuşturmak için yola çıktık.